Stelvio Q record op de Nürburgring

door Daan
06 oktober 2017

We kunnen er de hele dag naar kijken: de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio die 'flatout' over de Nürburgring knalt! Toch had Fabio Francia er slechts 7 minuten en 51.7 seconden voor nodig, een volle 8 seconden sneller dan het laatste record voor een SUV! 

Een ronde van onder de 8 minuten is al een hele prestatie op de Nordschleife, laat staan voor een auto met het formaat van Alfa's eerste SUV. Het hart en ziel van deze ultra-high performance SUV is dan ook een 2,9-liter Twin-Turbo V6 met 510 pk en 600 Nm. Daarnaast heeft Alfa Romeo het gewicht van de Stelvio ultiem weten te verdelen met 50% op de vooras en 50% op de achteras. Over gewicht gesproken, de Stelvio Q is voor een auto in zijn klasse extreem licht te noemen, mede dankzij veelvuldig gebruik van ultra-lichtgewicht hightech materialen zoals bijvoorbeeld een koolstofvezel cardanas en carbon sportstoelen.

Het Q4 all-wheel-drive systeem is bij de Stelvio Quadrifoglio voor het eerst op deze motor toegepast. De automatische achttrapsversnellingsbak schakelt in race-modus in slechts 150 milliseconden. Remmen doet de Q middels een set reusachtige ultra-high-performance Brembo carbon-keramische remmen. 

Meer weten over de Stelvio Quadrifoglio, zoals een introductiedatum en prijs? Neem dan contact met ons op via verkoop@wimprins.nl

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nürburgring record!

De Stelvio Quadrifoglio heeft het ronde-record voor productie SUV's op de Nürburgring verpletterd door ruim 8 seconden sneller te zijn dan het vorige record! Meer informatie over de Stelvio Quadrifoglio? Neem gerust even contact op met verkoop@wimprins.nl of telefoonnummer 0341-257014.