Officieel: Alfa Romeo Giulia

Het was het wachten waard; de nieuwe Alfa Romeo Giulia is in Milaan onthuld! Alfa Romeo benadrukt dat de Giulia weer een "echte Alfa Romeo" is. Daarom hebben de ingenieurs bewust voor achterwielaandrijving gekozen, een aandrijfvariant die door puristen als superieur aan voorwielaandrijving wordt gezien.

De nieuwe Giulia heeft de langste wielbasis in zijn klasse en heeft een relatief kleine overhang aan de voorkant. De Giulia heeft een 50/50 gewichtsverdeling met aandrijving op de achterwielen voor optimaal rijplezier. Er komen ook versies met vierwielaandrijving.

De enige motor waar we momenteel informatie over hebben is de aluminium 3.0-liter zescilinder voor Giulia QV. Dit blok is door ingenieurs van Ferrari naar 510 pk getild. Deze Giulia sprint in 3,9 seconden naar de 100. Het brandstofverbruik kan worden gedrukt door electronische cilinderuitschakeling. Het topmodel (1530kg) heeft een "power to weight ratio" van 3kg per pk!

Naar verwachting staat de nieuwe Alfa Romeo rond de jaarwisseling in de showroom van Wim Prins.

 

Meer weten? Hou de website in de gaten of schrijf u onderaan de website in voor de nieuwsbrief. Heeft u serieuze interesse in de nieuwe Giulia, meld u dan hier aan.