MiTo facelift arriveert zomer 2016

Een gefacelifte versie van de Alfa Romeo MiTo zal einde zomer 2016 arriveren. Op de drukbezochte Gevena Motor Show heeft Alfa Romeo de nieuwe MiTo alvast aan het publiek getoond, vergezeld door de nieuwe Giulia en de tevens gefacelifte nieuwe Giulietta. 

Uiterlijk

De Mito heeft een serie gerestylede features. Het sportieve karakter van dit compacte model is nog meer benadrukt en hij heeft stijlkenmerken die overeen komen met de nieuwe Giulia. Uiteraard is de Italiaanse stijl, technologische vooruitstrevendheid en het ongekende rijplezier dat we kennen van de MiTo behouden.

Wijzigingen in het uiterlijk zijn onder andere een nieuwe voor- en achterbumper, een grille in Alfa's nieuwe huisstijl, koplampen met carbon binnenwerk, nieuwe kleuren, nieuwe wielen en uiteraard is het nieuwe logo op de voorbumper en achterklep te vinden.

Het interieur is op een paar kleine details ongewijzigd gebleven. Er zullen wat nieuwe kleurcombinaties beschikbaar komen, de carbon Sabelt stoelen zijn minimaal gewijzigd en het nieuwe logo is terug te vinden op het stuurwiel en op de stoelen. 

Motoren

Hij komt onder meer ook beschikbaar met een nieuwe 1.3 JTDm met 95 pk en de 170pk sterke 1.4 Turbo Multiair benzinemotor. Informtaie over het complete motoren gamma is nog niet bekend.

MiTo op de Genava Motor Show

Op de stand in Genève staat de sportiefste versie: de Veloce. Alfa Romeo heeft zowel voor de MiTo als voor de Giulietta de Qv badge vervangen voor Veloce. Dit betreft dus de meest sportieve versie met de 170 pk sterke 1,4-liter MultiAir Turbo benzinemotor en automatische TCT-transmissie en carbon Sabelt-sportstoelen. Ook zullen er nieuwe kleuren en nieuwe wielen beschikbaar komen. 

Introductie Nederland

De levering van de nieuwe Mito start in Nederland vanaf september. Heeft u interesse in een nieuwe MiTo? Neem dan contact op met verkoop@wimprins.nl.

Alfa Romeo op de Geneva Motor Show 2016

Deze video neemt u mee over de stand van Alfa Romeo in Geneve tijdens de Geneva Motor Show van 2016. Op de stand vind u onder andere de nieuwe Alfa Giulia Super, de nieuwe 2016 uitvoeringen van de Alfa Giulietta en MiTo. Meer informatie over de nieuwe Alfa Giulia, Giulietta en MiTo vind u op onze website www.prinsalfa.nl