Giulietta en MiTo facelift 2016

Hoe tijdloos de Alfa Romeo MiTo en de Alfa Romeo Giulietta zijn hoeft u ons niet te vertellen. De modellen gaan al een aantal jaar mee, waarin slechts kleine details werden geweizigd. Wat ons betreft zijn het nogsteeds toppers in hun segment. Onlangs werden we echter gekort op onze bestelmogelijkheden, en werd het gamma verkleind. Het bleek een voorbode op wat komen gaat: een grondige facelift voor beide modellen. Diverese spy-shots gaan al het internet over, en het laatste nieuws is dat Alfa ze in Maart zal introduceren tijdens de Geneva International Motor Show. 

Alfa Romeo Giulietta MY2016

De ontwikkeling van de nieuwe Giulietta gaat verder in Scandinavië. Eerder zagen we al wat spy-shots op Italiaanse wegen. De camouflage doet echter prima zijn werk, want niemand schijnt nog enig idee te hebben over hoe het nieuwe front van de MY2016 Giulietta er uit zal gaan zien. Het zou volgens diverse Italiaanse media veel weg hebben van de nieuwe Giulia. Het interieur zou veel details krijgen van de klassieke Giulia, en er zou een 1.6 JTDm met TCT versnellingsbak beschikbaar komen. 

Alfa Romeo MiTo MY2016

Ook van de MiTo zijn er al diverse goed gecamoufleerde exemplaren gespot in de buitenlucht. Wat we weten, of betergezegd wat de media denkt te weten, is dat het front wat royaler zal ogen en een soortgelijk honinggraat grille zal krijgen als de nieuwe Giulia Quadrifoglio. Men denkt dat de twin-air motor uit het gamma zal verdwijnen en er alleen maar viercilinders beschikbaar zullen zijn. 

Al met al is er dus nog niet heel veel bekend over de facelift van beide modellen, maar des te meer kijken we uit naar de Geneva International Motor Show. Niet alleen omdat we dan waarschijnlijk meer weten over de nieuwe Giulietta en MiTo, maar ook weten we dan hoogst waarschijnlijk meer over de reguliere Giulia die onlangs in Nederland werd gespot!