Giulia vraag en antwoord

Even sterk als de C 63 AMG S en 79 pk sterker dan de BMW M3, na een lange tijd wachten is hij eindelijk onthuld in Milaan: De Alfa Romeo Giulia. Met een vermogen van 510 pk en slechts 3 kg per pk sprint de QV in 3,9 seconden naar 100 km/h.  

Net als ons wilt u waarschijnlijk ALLES weten?! Hieronder een antwoord op de meest brandende vragen.

1.  Waarom heeft men besloten om meteen de Quadrifoglio versie te presenteren?
Dit is de versie die het beste de terugkeer naar het DNA dat Alfa Romeo beroemd heeft gemaakt tot uitdrukking brengt en gebaseerd is op 5 eenvoudige concepten: geavanceerde technologie, dynamiek, licht gewicht en efficiëntie, Italiaanse stijl en apart karakter.

2. Wanneer wordt met de verkoop van de Quadrifoglio begonnen?
De bestellingen kunnen eind dit jaar geplaatst worden.

3. Wat voor prijs zal de Quadrifoglio versie hebben?
De prijs van Giulia zal in lijn liggen met die van Premium sedans van zijn categorie.

4. Profiteert deze auto van technologieën van Ferrari en/of Maserati?​
Het project van de 6-cilinder turbobenzinemotor is volledig nieuw en aan de Quadrifoglio gewijd. Het is een motor die geïnspireerd is op de vaardigheden en technologieën van Ferrari. 

5. In wat verschilt de Giulia Quadrifoglio van de meest sportieve Duitse auto’s? Wat heeft hij voor unieks ten opzichte van de concurrenten?​
Vanuit technisch en technologisch oogpunt zijn lichtgewicht materialen toegepast zoals koolstofvezel, aluminium en composietmaterialen van aluminium en kunststof. Veel technische oplossingen zijn uniek en bijzonder, zoals de elektronische rijhulpsystemen, en andere oplossen die uit huize Alfa Romeo afkomstig zijn, zoals het innovatieve schema van de voorwielophanging.
Naast de technische aspecten is het design werkelijk uniek - ontworpen door Centrostile Alfa Romeo - en weet sportiviteit en elegantie te combineren zoals alleen Alfa Romeo dat kan doen.

6. Kunnen jullie ons al zeggen wat het verbruik en de emissies van de Quadrifoglio zijn?​
Voor de emissie- en verbruikscijfers verwijzen wij jullie naar de volledige presentatie op de autosalon in Frankfurt. We kunnen heden al verklappen dat we de Best-In-Class zijn in de wereld van high- performance sedans. 

7. Is de motor van de Giulia Quadrifoglio van een Ferrari/Maserati motor afgeleid?
Het project van de 6-cilinder turbobenzinemotor is volledig nieuw en aan de Quadrifoglio gewijd. Het team van technici dat aan de ontwikkeling heeft deelgenomen komt van Ferrari.

8. Welke kleuren en laksoorten zullen beschikbaar zijn?​
Bij de lancering zijn beschikbaar:
• 2 roodtinten: het nieuwe Alfa Rood en een nieuwe drielaagse rode Competizione lak • Een nieuwe drielaagse witte “Mineral White” lak
• 4 metalic kleuren: 1 zwart, 2 zilvertinten, 1 donkerblauw

9. Welk maatwerk is voor het interieur beschikbaar?
Alle interieurtypes van de Giulia Quadrifoglio omvatten standaard leer en alcantara met carbon inzetstukken (3 beschikbare combinaties: zwart met rode stiksels, zwart/wit bi-color en zwart/rood bi-color met contrasterende stiksels). Bovendien zullen talrijke sportieve en kwalificerende opties beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de Sparco stoelen.

10. Welk type remsysteem is gebruikt? Brembo soms?
Ja, het remsysteem is van Brembo; vóór zijn aluminium radiaal remklauwen gebruikt en achter is ook een extra remklauw voor de elektrische parkeerrem gemonteerd. Er is ook een systeem met carbon- keramische remschijven beschikbaar.
Het bedienings- en modulatiesysteem is het integrated braking systeem van Continental (wereldpremière) die het traditionele systeem van ESC-regeleenheid + booster vervangt. Dit is een innovatief elektromechanisch systeem dat, naast een belangrijke gewichtsoptimalisatie, de remprestaties verbetert dankzij een snellere druktoename, de “brake feeling” samen met DNA kan laten variëren, compatibel is met alle ADAS rijhulpsystemen, maar bovenal voor een onmiddellijke reactie van de remmen en dus voor een uiterst korte remweg zorgt.

11. Heeft de uitlaat speciale openingssystemen (zoals Akrapovic bij de 4C) en hoeveel uitgangen heeft het uitlaateindstuk?
De uitlaat past een bypass-systeem met pneumatische klep met 4 uitgangen bij het eindstuk toe. Er zal ook een ultra light optiepakket beschikbaar zijn, met titanium uitlaat die het gewicht met 6 kg vermindert.

12. Zal ook een versie met automatische versnellingsbak beschikbaar zijn? Welk soort versnellingsbak zal dat zijn? Wanneer zal deze beschikbaar zijn?
Er zal zowel een handgeschakelde bak als een DCT-versnellingsbak met dubbele koppeling (volledig nieuw en intern ontworpen) beschikbaar zijn.

13. Welke motoren zullen bij de lancering beschikbaar zijn? En daarna?
Er zullen nieuwe diesel- en benzinemotoren beschikbaar zijn, met verbruiks- en emissiewaarden die tot de beste van de categorie behoren en een vermogensbereik dat aan de vraag van het segment weet te voldoen. Er zullen in elk geval nadere specificaties en informatie over het motorengamma volgen. 

14. Zullen er ook hybride motoren beschikbaar komen?
Ja, daaraan zijn we aan het werken, maar in deze fase kunnen we nog geen informatie over de tijden geven. 

15. Maken de koplampen gebruik van LED-technologie?
Ja, zowel de koplampen als de achterlichten maken gebruik van LED-technologie.

16. Is het platform afgeleid van andere auto's van het merk of de Groep?
Het platform is compleet nieuw en zal uitsluitend voor Alfa Romeo producten gebruikt worden.

 

Meer weten? Hou de website in de gaten of schrijf u onderaan de website in voor de nieuwsbrief. Heeft u serieuze interesse in de nieuwe Giulia, meld u dan hier aan. 

De nieuwe Alfa Romeo Giulia

Na een lange tijd wachten is hij eindelijk onthuld in Milaan: De Alfa Romeo Giulia. Met een topversie genaamd Giulia QV die een vermogen heeft van 510 pk (slechts 3 kg per pk) en in 3,9 seconden naar 100 km/h sprint! Vanaf december kunt u uw order plaatsen, of laat ons alvast weten dat u interesse heeft via verkoop@wimprins.nl Op de hoogte blijven van de Giulia? Kijk op http://www.prinsalfa.nl/nieuws