Nieuwe Giulia en Stelvio 2020 1

Giulia en Stelvio MY2020

Exclusieve technologische upgrades evolueren rijdynamiek. Een nieuw infotainmentsysteem met online diensten, touchscreen en volledig nieuwe Human Machine Interface (HMI). Nieuwe rijassistentiesystemen (ADAS) en niveau 2 autonome rijsystemen. Nieuw ontworpen interieurs en nieuwe scherm-layout voor superieur bedieningscomfort. Nieuw kleurengamma en range-opbouw met iconische namen voor modelvarianten.

De nieuwe Giulia en Stelvio van modeljaar 2020 staan 1e kwartaal 2020 in de showroom bij de Alfa Romeo-dealer en worden geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie!

Nieuw infotainment touchscreen

Ook het 8,8-inch infotainmentscherm in het midden van het dashboard heeft een ingrijpende upgrade ondergaan. Zo kan elke gebruiker zijn eigen startscherm creëren waarop de geselecteerde voertuigfuncties worden weergeven op een min of meer vergelijkbare wijze als apps op een smartphone. Door van links naar rechts te vegen kunnen de toegangsschermen voor het Alfa DNA-systeem, de radio, de mediaspeler, een gekoppelde smartphone, de navigatiefunctie, de klimaatregeling, Alfa Connect Services en de verschillende rijassistentiesystemen worden weergegeven. Ook deze zijn aanpasbaar en het gebruik van de weergegeven functies is behalve via het touchscreen zelf, ook met de multifunctionele draaiknop op de tunnelconsole mogelijk.

Alfa Connect Services

De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio zijn uitgerust met de Alfa Connect Box die toegang biedt tot de online diensten van Alfa Connect Services voor het beheer en gebruik van de auto via een gekoppelde telefoon, smartwatch of pc.

Deze diensten worden aangeboden in diverse standaard- of optionele pakketten. Zo biedt My Assistant de diensten SOS Call en Roadside Assistance. De gebruiker kan de alarmcentrale ook bellen via het infotainmentsysteem of de My Alfa Connect-app op zijn mobiele telefoon, terwijl bij een zware botsing automatisch een noodoproep wordt uitgestuurd waarbij de locatie van de auto wordt doorgegeven. My Remote biedt de gebruiker controle over zijn Alfa Romeo op afstand. Zo kan hij met behulp van zijn smartphone of smartwatch de portieren ontgrendelen en vergrendelen, een lichtsignaal met het grootlicht geven en zijn auto terugzoeken. Daarnaast kan hij meldingen ontvangen als zijn auto een ingestelde snelheidslimiet overschrijdt of een vooraf op de kaart afgebakend gebied verlaat. Met My Car kan de gebruiker op zijn smartphone, tablet of pc eenvoudig de technische staat van zijn auto checken en bewaken, terwijl My Navigation allerlei handige aanvullende navigatiefuncties biedt, zoals realtime verkeersinformatie, actuele weerberichten en tijdige waarschuwingen voor snelheidscontroles. Tot het aanbod van Alfa Connect Services behoren verder My Wi-Fi voor het aanmaken van een mobiele hotspot in de auto.

Kwaliteit van de nieuwe interieurs

Opperste zorgvuldigheid, research en een eigentijdse visie hebben geleid tot een kwaliteitsverbetering via gerichte, substantiële veranderingen, zoals een nieuwe middenconsole die geheel werd gerestyled om plaats te maken voor grotere, beter toegankelijke opbergcompartimenten, evenals de nieuwe draadloze opladerfunctie. De eveneens nieuwe versnellingspookknop is met leer bekleed en voorzien van verlichte details, zodat hij er stijlvol uitziet en plezierig aanvoelt. Onder aan de keuzehendel bevindt zich een badge in de kleuren van de Italiaanse vlag. En, last but not least, de draaiknop voor de bediening van het infotainmentsysteem geeft bij elke aanraking een prettig gevoel van precisie en soliditeit.

Het stuurwiel verdient een hoofdstuk op zich: in iedere modelvariant onderscheidt het zich door unieke materialen en bijzonderheden, zoals glad of geperforeerd leer en glanzende of verchroomde details. Bovendien is het stuurwiel gerestyled om de bedieningstoetsen voor de autonome rijfuncties te kunnen onderbrengen. Ten slotte zijn alle varianten van beide modellen standaard uitgerust met een 7-inch TFT-scherm in het instrumentenpaneel en een 8,8-inch touchscreen met nieuwe grafische lay-out in het midden van het dashboard.

Niveau 2 autonoom rijden

Op de nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio debuteert een volledige ADAS-set (Advanced Driver Assistance Systems) waarmee de auto’s een vorm van autonoom rijden kunnen bereiken, gebaseerd op een perfecte balans tussen rijplezier en assistentiesystemen. Het resultaat komt overeen met niveau 2, wat inhoudt dat de bestuurder in specifieke omstandigheden de bediening van het gaspedaal, de remmen en de besturing aan de auto kan overlaten. 

De belangrijkste activeerbare technologieën die aanwezig zijn op de MY2020-modellen zijn: rijbaanbewaking, actieve dodehoek-bewaking, intelligente snelheidsregeling, verkeersbord-herkenning, file-assistent, snelwegassistent en bewaking van alertheid bestuurder.

Nieuwe range-opbouw

Het state-of-the-art aanbod vraagt om een nieuwe range-opbouw om alle voor Alfa Romeo-modellen kenmerkende emoties tot uitdrukking te kunnen brengen. De nieuwe, rationele indeling is gebaseerd op duidelijke identiteiten met historische modelnamen.

Direct boven de basismodellen vinden we in het leveringsprogramma de Super, die de basis vormt voor de Business-versies, bedoeld voor leaserijders. Het programma ontwikkelt zich verder in de richting van nog meer Italiaanse elegantie en exclusiviteit met de Ti-versie, die trots de historische initialen draagt van ‘Turismo Internazionale’, een naam die van oudsher wordt toegekend aan de rijkst uitgeruste modellen. Het programma wordt gecompleteerd met de op sportiviteit gerichte versies Sprint en Veloce. De nieuwe Quadrifoglio-versies zullen in de loop van volgend jaar beschikbaar komen.

De nieuwe 2020 Alfa Romeo Giulia & Stelvio

Exclusieve technologische upgrades evolueren rijdynamiek. Een nieuw infotainmentsysteem met online diensten, touchscreen en volledig nieuwe Human Machine Interface (HMI). Nieuwe rijassistentiesystemen (ADAS) en niveau 2 autonome rijsystemen. Nieuw ontworpen interieurs en nieuwe scherm-layout voor superieur bedieningscomfort. Nieuw kleurengamma en range-opbouw met iconische namen voor modelvarianten. De nieuwe Giulia en Stelvio van modeljaar 2020 staan 1e kwartaal 2020 in de showroom en worden geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie! Kijk op voor meer informatie op: https://www.prinsalfa.nl/nieuws/giulia-en-stelvio-my2020/