Eerste beelden Alfa Romeo Stelvio

Op de LA Motorshow en via alfaromeo.com/reveal zal Alfa Romeo haar allereerste SUV presenteren, een nieuwe en ongelofelijk belangrijke mijlpaal voor de wederopbouw van ons geliefde merk! Met de Stelvio wil Alfa Romeo inspelen op de nog steeds groeiende vraag naar SUV en richt zich hierbij op een doelgroep waarvoor nog niet lang geleden een SUV ondenkbaar was: autoliefhebbers en sportieve rijders!

Vooruitlopend op de lancering van de Stelvio zei Alfa Romeo's CEO Reid Bigland: "De reden dat mensen onze mid-size SUV zullen kopen is omdat ze weggeblazen zullen worden door de rijdynamiek van de auto. Deze auto zal je niet teleurstellen. "

Stelvio Quadrifoglio

Net als bij de introductie van de Giulia, heeft Alfa er ook bij de Stelvio voor gekozen om de wereld allereerst de Quadrifoglio te tonen. De Stelvio Quadrifoglio is aangedreven door dezelfde geheel uit aluminium, 510pk, bi-turbo 2.9-liter V6 als in de Giulia Quadrifoglio.

Standaard met Q4

In tegenstelling tot de Giulia zal de Stelvio Quadrifoglio echter alleen worden aangeboden met Alfa Romeo's Q4 systeem - dat in normale omstandigheden 100% van het koppel naar achteren stuurt, maar dit indien nodig tot 50/50 kan verdelen tussen de voorste en achterste as. Dit in combinatie met een uniek torque vectoring systeem, waar het gebruik van twee koppelingen in het achterste differentieel het koppel tussen de achterwielen verdeeld.

Motoren in de Stelvio

Naast de 510pk sterke Quadrifoglio zullen dezelfde motoren als in de Giulia beschikbaar komen. Denk hierbij dus aan een 180pk & (waarschijnlijk) 240pk diesel, een 200pk benzine en een (waarschijnlijk) 280pk benzine.  

Formaat van de Stelvio

De Stelvio is een van de meest compacte en meest lichte SUV's op de markt. Ter vergelijking: de Porsche Macan is iets groter, met een lengte van 4699 mm tegen 4680 mm van de Stelvio. Daarentegen is de Stelvio weer ruim 100 mm breder. Minimale verschillen, maar het geeft u een idee van de proporties van de Stelvio.

Stelvio bij de Nederlandse dealers

Er wordt slechts nog gespeculeerd over wanneer de Stelvio bij de dealer zal staan. We verwachten in de zomer van 2017, maar daar houden we u zeker van op de hoogte!