Disco Volante Spider

Op de Geneva Motor Show 2016 zal de Milanese carrosseriebouwer Carrozzeria Touring Superleggera haar 90ste verjaardag te vieren. Het feest stuk? Dat wordt de nieuwe Disco Volante Spyder! Een zeer exclusief en adembenemend mooi kunstwerk waarvan er slechts zeven zullen worden gemaakt, met de hand! 

Wat design betreft heeft de open versie van de Disco Volante veel weg van zijn gesloten voorganger, welke Carrozzeria Touring Superleggera in 2013 introduceerde. Een auto die is geinspireerd op de Alfa Romeo C52 uit 1952, die in de volksmond bekend werd als de 'Disco Volante' (vertaald: vliegende schotel). Het is de eerste cabriolet die Touring in zijn recente historie produceerd, dus werdt voor het tweedelige dak de hulp ingeschakeld van Alfa Romeo's eigen ingenieurs. 

Waar de dichte Disco Volante is gebaseerd op de dichte Alfa Romeo 8C Competizione, is voor de Disco Volante Spider de Alfa Romeo 8C Spider als donor-auto gebruikt. In plaats van met de stoffen kap van de Alfa Romeo 8C Spider, heeft Touring gebruik gemaakt van twee koolstofvezel dakpanelen (met een gewicht van slechts 3,5 kg per stuk). Deze oplossing zorgt niet alleen voor een waardevolle gewichtsbesparingen in het bovenste gedeelte van de auto (en dus een zo laag mogelijk zwaartepunt), maar betekent ook dat de panelen handmatig moeten worden opgeborgen in de royale bagageruimte, naast een op maat gemaakte kofferset . "We willen het plezier van het rijden met open dak niet in gevaar brengen", zegt Touring's designer, Louis de Fabribeckers. "Deze auto is ontworpen alsof er helemaal geen dak bij zit.'   

Ondanks het gebruik vanveel high-tech materiaal, blijft Touring traditiegetrouw gebruik maken van de jarenlange ervaring in het met de hand vervaardigen van aluminium carrosseriedelen. Dit resulteerd in misschien wel de meest authentieke weergave van 'old-meets-new' in de autoindustrie. Het produceren van één exemplaar neemt circa 6 maanden in beslag. 

"De Disco Volante Spyder is het perfecte voorbeeld van de haute couture filosofie die van Touring een gerespecteerde speler op de markt van exclusieve automobielen heeft gemaakt. We zijn enorm dankbaar dat Alfa Romeo dit project heeft ondersteund."

Dit exemplaar, uitgevoerd in 'Blu Ceruleo' met beige leder, zal na de introductie op Genève direct worden afgeleverd aan de nieuwe eigenaar. Een man die ook een aantal unieke en tevens blauwe klassiekers bezit, met inbegrip van de door Touring vervaardigde Ferrari 166 MM (voorheen eigendom van Gianni Agnelli, een groot Alfa man).