De 4C Spider is officieel!

Alle officiele details van de Alfa Romeo 4C Spider zijn bekend!​ Naast het adembenemende uiterlijk zijn er nieuwe koplampen, nieuwe wielen, een optioneel akrapovic uitlaatsysteem, een interieur met rode of gele stiksels en u heeft de optie om voor een Giallo koets te gaan! Wat ons betreft is het nu al een succes! We zullen dan ook zo snel mogelijk onze order gaan plaatsen voor een voorraad 4C Spider. 

Nieuwe audio

Nieuw aan de Alfa Romeo 4C line up is een Alpine premium radio. Dit voor de kritische luisteraar ontwikkelde systeem biedt de inzittenden premium geluidskwaliteit, diverse connectiviteitsdiensten en mediaopties waaronder Bluetooth telefoon en -streaming, USB aansluiting en een iPod interface.

Ook in Giallo! 

Er zijn zeven verschillende exterieurkleuren beschikbaar voor de 4C Spider waaronder: Rosso Alfa, Nero, Bianco, Grigio Basalto, Rosso Competizione (drielaags), Bianco Madreperla (drielaags) en het nieuwe Giallo (geel).
Voor de 4C Spider zijn vier nieuwe wielen ontworpen waaronder 17 x 7 inch (voor) en 18 x 8 inch (achter) aluminium velgen, afgewerkt in het zilver of donker. Grotere 18 x 7 inch (voor) en 19 x 8,5 inch (achter) in het zilver of donker grijs zijn eveneens beschikbaar. Om de sportieve look te complementeren is er keus uit vier verschillende kleuren voor de remklauwen: zilver (standaard), rood, geel of zwart.

Contrast stiksel

Voor het interieur zijn er zes combinaties waaronder verschillende materialen voor de stoelen: zwart leer met rode stiksels, rood leer met rode stiksels en bijvoorbeeld zwart leer met gele stiksels.

Carbon A-stijl + targa dak

De open tweezitter wordt in het Italiaanse Modena met de hand gebouwd en heeft net als de dichte versie een op de Formule 1 geïnspireerde state of the art koolstofvezel (carbon) monocoque chassis. Om de exotische van carbon gemaakte monocoque, zijn kracht en lichte gewicht extra te accentueren, is het voorruitframe eveneens gefabriceerd van carbon. Hierop zijn de bevestigingspunten aangebracht van het stoffen dak. Een hardtop van carbon komt later beschikbaar. 

Akrapovič dual-mode-systeem

Het nieuwe uitlaatsysteem was al te zien op de 4C Spider Concept en hij gaat ook in productie. Het Akrapovič dual-mode uitlaatsysteem, met kenmerkend Alfa Romeo-geluid, komt beschikbaar voor de hartstochtelijke fans. Het titanium systeem is ontwikkeld in samenwerking met race-experts van Akrapovič en bestaat uit twee centraal geplaatste uitlaatpijpen, en geoptimaliseerde asymmetrische dempers met een dual-mode uitlaatklepsysteem dat gekoppeld is aan een pijp om resonanties te elimineren. Net als bij de 4C Coupé kan de 4C Spider ook worden voorzien van een standaarduitlaatsysteem of een sportuitlaatsysteem. Bij laatstgenoemde zijn de dempers verwijderd. In plaats daarvan is na de katalysator een asymmetrische Y-vorm geplaatst.

Track Package

Voor maximale prestaties kan de Alfa Romeo 4C Spider uitgerust worden met een 'Track Package'. Dit pakket bestaat uit onder meer uit high performance schokbrekers, grotere 18 x 7 inch (voor) en 19 x 8,5 inch (achter) aluminium velgen met Pirelli P-Zero " AR Racing" banden, aan de onderkant afgevlakt performance stuurwiel met microfiber delen en buitenspiegelkappen van carbon.
 

Interesse in een 4C Spider? Neem even contact op met verkoop@wimprins.nl

Experience the Alfa Romeo 4C Spider

Bekijk de officiele video van de Alfa Romeo 4C Spider. Als officiele Alfa Romeo dealer kunnen we niet wachten om de 4C Spider uit voorraad leverbaar te hebben! Wilt u een van de eerste 4c's van Nederland kopen, neem dan contact met ons op! Saluti, Wim Prins!