960

Concept: Alfa Romeo Tonale

Met de onthulling van de nieuwe Tonale conceptcar van een middelgrote cross-over op de Internationale autosalon van Genève 2019, betreedt Alfa Romeo de wereld van de elektrische auto. De Tonale is de eerste plug-inhybride en ook de eerste middelgrote cross-over van het merk. Hij herschrijft de regels voor dit snelgroeiende segment met typische Alfa Romeo-kenmerken als Italiaanse stijl en ongeëvenaard rijplezier.

Design

Het design van de Tonale is een uiting van een verre blik in de toekomst. In zijn compacte afmetingen komen Italiaans design en de onmiskenbare, moderne stijl van Alfa Romeo samen als een perfecte mix van ontwerptraditie en een vooruitblik op nieuwe perspectieven. In de traditie van de Italiaanse beeldende kunst hebben de ontwerpers van Alfa Romeo zich voor de vormen van de Tonale laten inspireren op de schoonheid en verscheidenheid van het menselijk lichaam. Deze zijn vervolgens opgeluisterd met de vaste designelementen uit de rijke historie van Alfa Romeo, met een moderne benadering waarmee een nieuwe Alfa Romeo-anatomie is gecreëerd. De krachtige, elegante volumes van de carrosserieflanken verwijzen naar een ogenschijnlijk ver verleden: ze herinneren aan de sensuele vormen van de Duetto en de Disco Volante Spider. De GT-vorm van de Tonale doet juist denken aan de spanning en zelfverzekerdheid van de aanvallende houding van de geliefde GT Junior. Aan weerszijden van de klassieke grille wordt het frontdesign gedomineerd door twee '3+3'-koplampunits die herinneren aan de trotse blik van de SZ en Brera. 
 
Emotie
 
De Tonale markeert Alfa Romeo's debuut in het segment van middelgrote cross-overs (CUV's). Het is in elk opzicht een echte Alfa Romeo, die hybridetechniek integreert in de merkttraditie om de beste rijeigenschappen van zijn klasse te bieden. De toepassing van elektrische aandrijving staat hierbij in dienst van sportieve prestaties en het opwekken van authentieke emoties, overeenkomstig Alfa Romeo's befaamde merkstatement 'La meccanica delle emozioni'. 
De elektromotor achterin opent de weg naar nieuwe technische oplossingen die de rijdynamiek en het sportief rijplezier naar een nieuw niveau brengen. Deze evolutie vertaalt zich ook naar de rijmodussen van het Alfa D.N.A.-systeem. Zo is de Dynamic-stand vervangen door de nieuwe Dual Power-modus, waarin het vermogen van beide motoren wordt samengevoegd voor maximale prestaties. Voor deze stand kan de bestuurder met de E-mozione-knop in het infotainmentscherm specifieke instellingen voor de respons van het gaspedaal, het remsysteem en de besturing kiezen. In de Natural-modus vindt het overschakelen tussen elektrische aandrijving en aandrijving door de verbrandingsmotor volledig automatisch plaats. Dit is de ideale instelling voor dagelijks gebruik, waarbij de prestaties niet ten koste gaan van het verbruik. In de Advanced Efficiency-modus is de efficiency maximaal en het energieverbruik minimaal: in deze stand rijdt de Tonale honderd procent elektrisch.

Alfa Romeo Tonale concept design video

De nieuwe Alfa Romeo Tonale conceptauto, elektrificatie ontmoet schoonheid en dynamiek. Alfa Romeo betreed de wereld van elektrische auto op de internationale autoshow van Genève 2019 en onthult hun nieuwe concept van de compacte SUV: Alfa Romeo Tonale. De Tonale is de eerste plug-in hybride en de eerste compact SUV van Alfa Romeo. De nieuweling herschrijft de regels van het snelst groeiende segment van vandaag met behulp van de merktaal van Alfa Romeo: unieke Italiaanse stijl en een ongeëvenaard rijplezier. www.prinsalfa.nl