Aflevering Giulia Veloce Rosso Competizione 2

Bart: 88 jaar & still going fast

Sommigen mensen pretenderen autogek te zijn, anderen bewijzen het. Bart bijvoorbeeld, heeft met zijn 88 jaar levenservaring een indrukwekkende historie met Italiaanse schoonheden weten op te bouwen. Zojuist heeft hij daar een hele fraaie aan toegevoegd: een Alfa Romeo Giulia Veloce met 2,0 liter turbomotor en een kleurstelling die al net zo bloedsnel oogt als de Veloce is!

Al 81 jaar rijervaring

We hoeven niet uit te leggen dat Bart nog volop in het leven staat. Zijn geweldige zwak voor – met name – Alfa Romeo’s heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Naar de bijzondere ervaringen die hij vanaf zijn 7e (!) levensjaar vanachter het stuur opdeed kunnen we dagenlang blijven luisteren. En nee, dat was geen loopwagen, maar de bolide van zijn vader, die overigens van niets wist… Of Bart onder begeleiding van iemand anders reed? Wat denkt u zelf?


Kloppend Alfa-hart

Schijnbaar kroop het bloed al op jonge leeftijd waar het niet gaan kan. Aan de Giulia bewaart Bart extra warme herinneringen. In de jaren 70 kocht hij zijn eerste nieuwe. Andere Alfa’s, waaronder twee Spiders, volgden elkaar in een rap tempo op. Van roest heeft Bart nog nooit gehoord. Of dat met de kwaliteit te maken heeft of de snelheid waarmee de auto’s werden ingeruild, zullen we nooit achter komen. Wat we wél zeker weten, is dat Bart met deze hagelnieuwe Giulia zijn kloppend Alfa-hart een groot plezier doet. De gekte is compleet nu bekend is dat zijn vorige grote liefde, een Maserati Quattroporte, eveneens binnen de familie blijft. Zo ziet u maar weer: life begins at 88!