Alfa Romeo terug in F1

door Geert
21 februari 2018

Toen in november vorig jaar bekend werd dat Alfa Romeo zijn comeback zou maken in de meest prestigieuze motorsport ter wereld, konden wij ons geluk niet op! Maar nu komt die comeback wel héél dicht bij en wij zitten nu op het randje van onze stoel te wachten tot het nieuwe seizoen op 25 maart in Australië van start gaat. Waarom? Nou.. dit dus!

De legendarische Quadrifoglio-badge was gisteren voor het eerst sinds ’85 weer op een Formule 1 auto te zien! Het Alfa Romeo Sauber F1 team heeft haar nieuwe uitdager gepresenteerd: de C37. Team Principal Vasseur heeft alle vertrouwen in het komende seizoen. Met aan de ene kant de doorgewinterde Marcus Ericsson en aan de andere kant de veelbelovende debutant Charles Leclerc achter het stuur van de C37, voorzie Vasseur een succesvol seizoen!

 

Jörg Zander, technisch directeur van het team, is zichtbaar trots op de nieuwe concept-auto! Volgens hem is de auto volgens een hele andere filosofie gebouwd dan zijn voorganger. In grote lijnen: de aerodynamica is intensief aangepakt, er zijn een aantal vooruitstrevende nieuwe functionaliteiten bij gekomen en hij is natuurlijk voorzien van een Ferrari-motor. En dat is met recht iets om trots op te zijn!

 

Wij kijken uit naar het komende seizoen en we hopen van harte dat het Alfa Romeo Sauber F1 team de Quadrifoglio-badge een zinderende comeback gaat bezorgen!   

Alfa Romeo Sauber F1

Het Alfa Romeo Sauber F1-team heeft op 20 februari 2018 zijn nieuwe F1 bolide gepresenteerd. Het eerste officiële optreden van de C37 staat gepland voor de wintertests die van 26 februari tot 1 maart zullen worden gehouden op het Circuit de Catalunya bij Barcelona.