Alfa Romeo Giulietta My2014, onze mening

De nieuwe Giulietta. Zoals we van Alfa gewend zijn is het oorspronkelijke design zo stijlvol en tijdloos dat er nooit heel rigoureus gefacelift zal worden. Zo ook bij de Giulietta. Het model is en blijft een schoonheid, een echte koppendraaier met wulpse rondingen en scherpe lijnen. Ook de wegligging is strak en scherp zoals het een Alfa Romeo beaamt. Wat is er verandert en hoe is het resultaat?

Laten we beginnen met de Grille en de grotere mistlampen. Op papier een aanpassing waar je niet teveel van verwacht, maar in werkelijkheid wel een aangename verfrissing! Wat de grille betreft komt het oorspronkelijke idee van de 'verzonken' grille komt nu nog beter tot zijn recht. De mistlampen geven het geheel een nieuwe look.
 
In het interieur vinden we wat ons betreft de meest aangename verbetering: de stoelen!
De oorspronkelijke stoelen zaten goed, maar net niet zoals we van Alfa gewend zijn. Vooral wat langere mensen hadden hier nog wel het een en ander te wensen. De nieuwe stoelen hebben dikkere wangen, bieden meer steun richting de knieƫn en hebben een langere rugleuning. Qua design zijn de Sportiva stoelen een toppunt, leder met Alcantara zitvlakken en groot logo in de rug! Een tweede punt is het navigatiesysteem. De Giulietta MY2014 is optioneel voorzien van een door Harman Karton ontwikkeld navigatiesysteem. Hij is lekker gebruiksvriendelijk, heeft een scherp en gedetailleerd scherm en is voorzien van de nieuwste functies. Ook de positie is aangenaam, geen klapscherm meer op het dashboard (wat we qua look ook niet verkeerd vonden) maar een plek midden in het dashboard. Muziek- en telefoonfuncties zijn in het systeem verwerkt. Een andere mooie optie: u kunt gaan voor een rood of naturel kleurig lederen interieur, waarbij de rand van het dashboard ook in die kleur is uitgevoerd. Prachtig en echt Italiaans!
  
We vroegen ons voltallige team met welke update zij het meest welkom vonden op de Giulietta en gingen turven. Op een kwam toch het nieuwe navigatie/multimedia systeem. Op twee de stoelen, en dankzij onze poetsers kwam de nieuwe kleur Perla Moonlight op drie.
 
Als u het ons vraagt dan kan de Giulietta weer meedoen met de beste in zijn segment. Hij is nogsteeds de meest stijlvolle en best sturende is dat segment, en dankzij deze aanpassingen zien wij uiteraard geen reden om voor een audo van de concurent te gaan! De Giulietta is precies daar aangepast waar hij voor sommige klanten te kort deed. U bent natuurlijk van harte welkom om kennis te komen maken met de Giulietta MY2014!
 
Meer foto's van de nieuwe Giulietta bekijkt u hier!