Alfa Romeo 4C Spider debuteerd

In Genève presenteert Alfa Romeo een open versie van de 4C, de 4C Spider! Een auto die de eer van een open Alfa Romeo in stand moet houden.
Het is nog even afwachten hoe hij er in het echt uitziet, maar de zichtbare wijzigingen in de video zien er naar onze mening geslaagd uit! Naast het open dak zijn er andere koplampen gemonteerd, is er een centrale uitlaat gemonteerd en zien we andere wielen. Ook het zichtbare carbon van de stijlen en rollbar ziet er geslaagd uit!
 
De aerodynamica zou zo zijn aangepast dat de aerodynamische efficiëntie gelijk is aan die van de coupe. Bovendien zou hierdoor, bij het rijden met open kap, de turbulentie in het interieur geminimaliseerd zijn.
 
Ook op het uitlaatsysteem is een studie losgelaten en wel door de meesters van Akrapovic! Een systeem van titanium en carbon, met regelbaar volume!
 
Het gewicht van de Spider blijft nog steeds ruim onder de 1000kg en motor, versnellingsbak en aandrijflijn blijven ongewijzigd.   
 
Op productie moeten we nog een jaartje wachten, maar wat is hij mooi! 

Alfa Romeo 4C Spider Prototipo

Een film over het magische prototype, de Alfa Romeo 4C Spider. De 4C met een targa dak, andere koplampen en een Akrapovic uitlaat!